Felixia Yeap X Ludeya

Felixia Yeap X Ludeya

Assalammualaikum wbt…
Ramai yang suka PM saya sampaikan ada yang email saya menanyakan saya apa yang saya guna sampai kulit muka nampak flawless dan putih.
Taaaaaaaakkkk…saya tak guna qu puteh pun.
Guna mask muka keluaran Taiwan ni je. Haha.
Sebab saya tahu yang artis2 Taiwan memang suka benda dan kecantikkan natural, kulit mereka amatlah flawless dan putih, dan mereka amat rajin menggunkan mask muka.
Antara yang menjadi kegemaran saya adalah mask muka jenama LUDEYA BIO CELLULOSE MASKS.
Haa…ingat nama ni. "MUST HAVE" facial mask.
Confirm tak menyesal guna.
Memang best letak mask ni kat muka sambil tengok TV dan minum Vico panas…layaaaaaann.
Lepas 15 minit…muka pun macam kulit baby.
LICINNNNNNN.
GEBUUUUUUU.
LEMBUT.

Ada 3 jenis mask muka dari jenama LUDEYA ni;
Pink - Mengecilkan pori dan Melembapkan
Hitam - Membaikpulih kulit dan Melembapkan
Silver - Memutihkan kulit dan Melembapkan
Kalau bagi saya…memang setiap malam nak guna ketiga2 ni…hahah…tapi muka cuma satu…
dan juga tak digalakkan...

Mask ni ada dua lapis, biasanya saya guna lapis yang teksturnya macam "jelly" sikit…sebab yang tu yang mahallll.
LUDEYA ni guna Bio Cellulose ("lapisan jelly")…yang biasanya doktor guna untuk merawat pesakit yang mengalami keadaan melecur dan pesakit kebakaran, jadi ianya amat2 sesuai untuk kulit yang paling sensitif.
Tak payah was-was.

Sebelum letak…walaupun dah cuci muka…masih nampak kusam.
Tapi letak mask muka LUDEYA selama 15 minit je…nampak perubahan besar kan?
Seri muka terus timbul dan kulit memang lembut.
Lagi satu produk dari jenama LUDEYA ni adalah V-LINE CHIN MASK.
Untuk tarik kulit muka bahagian dagu supaya nampak lebih tirus dan kurus, macam bentuk V.
Disebabkan pipi saya ni kadang2 nampak berisi sangat dan macam bulat sikit…saya pun peminat V-LINE mask ni.

Haaa….nampak tak perubahan?
Daripada pipi tembam, terus dagu nampak tirus sikit dan macam bentuk V.
Nak ambik gambar pun tak payah dah susah2 adjust angle semua. Hahaha!
Yang ni kena letak lama sikit….saya letak sampai 30 minit untuk kesan maksima. 
Inilah serba sedikit tips2 kecantikkan dari saya.
InshaaAllah saya akan berkongsi lebih lagi…
Dan kalau sis2 sekalian (brother2 pun boleh ja) nak try dan nak beli, KLIK :
Facebook :  FB : IQUEEN.MY

 ATAU
Website : IQUEEN.MY
ATAU
Posted on 18/02/2017 Ludeya 0 638

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Latest Comments

No comments

Blog search